LIQUI MOLY Team Engstler ulazi u DTM

Engstler Motorsport već godinama izaziva pomutnju u njemačkim utrkama. Nakon brojnih naslova na sceni touring automobila, korak u GT3 sada će uslijediti 2023. Zajedno s LIQUI MOLY, tim iz Wiggensbacha najavio je svoju predanost DTM-u.

Obveza u vjerojatno najtežem GT3 prvenstvu je održati se u Audiju R8 LMS GT3 evo II s prepoznatljivim LIQUI MOLY dizajnom. Luca Engstler, sin vlasnika tima, godinama je dio priče o uspjehu tima. On je sada i sretni vozač koji će sjesti za volan trkaće rakete u DTM-u. Otkako je početkom 2022. promaknut u vozača Audi Sporta, 23-godišnjak je sudjelovao u velikom broju službenih događanja proizvođača. Prije toga, osvojio je osam TCR naslova na međunarodnom tlu, a vrhunac 2021. bio je naslov juniorskog Svjetskog kupa u FIA WTCR.

LIQUI MOLY Team Engstler Motorsport željno iščekuje novi izazov u premium klasi međunarodnih vrhunskih vozača. Sezona počinje od 26. do 28. svibnja 2023. u Oscherslebenu.

Franz Engstler, vlasnik tima: Izuzetno sam ponosan što se nakon 30 godina ime Engstler vraća u DTM i kao tim i kao vozač. Što se tiče Luce, iznimno sam zadovoljan što je svojim napornim radom, disciplinom i ambicijom uspio ući u jednu od najviših i najzahtjevnijih trkaćih serija na svijetu. S tvrtkom LIQUI MOLY uspjeli smo proširiti našu jedinstvenu suradnju i podići je na novu razinu. Tako dugo i uspješno partnerstvo nema premca u motosportu. Također sam uvjeren da ćemo s našim partnerom Audijem lansirati vrlo iskusan, pouzdan i uspješan proizvod. Manuel Reuter kao voditelj projekta odličan je dodatak našem sjajnom osnovnom timu, zajedno s nekim novim i iskusnim GT osobljem: Sada imamo vrlo jaku ekipu na koju sam iznimno ponosan. Ulazak u DTM gledam s velikim poštovanjem, ali veselim se novom izazovu.

Luca Engstler, vozač: Još uvijek ne mogu vjerovati da mi je Audi tako rano u karijeri dao priliku sudjelovati u najvećem i najboljem GT prvenstvu na svijetu. Zbog toga bih želio posebno zahvaliti svom dugogodišnjem partneru LIQUI MOLY i svima onima koji su me podržavali na tom putu. Bit će ogroman izazov natjecati se protiv najboljih svjetskih GT3 vozača i timova. Ipak, vjerujem da ćemo srednjoročno imati paket koji obećava uspjeh.

Manuel Reuter, voditelj DTM projekta: Veselim se izazovima natjecanja u DTM-u s novim projektom kao što je LIQUIMOLY Team Engstler Motorsport. S potencijalom koji je momčad Franza Engstlera pokazala u prošlosti, očekujem da ćemo se vrlo brzo etablirati među najbolje momčadi GT3. A uz LIQUI MOLY imamo jakog i predanog partnera uz sebe,” kaže Reuter.

DTM program

  • 26 – 28 Maj 2023 Oschersleben
  • 23 – 25 June 2023 Zandvoort, Netherlands
  • 7 – 9 July 2023 Norisring
  • 4 – 6 August 2023 Nürburgring
  • 18 – 20 August 2023 Lausitzring
  • 8 – 10 September 2023 Sachsenring
  • 22 – 24 September 2023 Spielberg, Austria
  • 20 – 22 October 2023 Hockenheim, Germany