“Ostajemo stručnjaci za automobilske kemikalije”

Generalni direktor LIQUI MOLY Günter Hiermaier o električnoj mobilnosti, rastu na tržištima koja se smanjuju i budućnosti tvrtkeLIQUI MOLY podupire tehnološke promjene u automobilskoj industriji više od 60 godina. Zahvaljujući širokom spektru kemikalija za automobile, generalni direktor Günter Hiermaier smatra tvrtku dobro pozicioniranom za transformaciju mobilnosti.

Sigurno električna mobilnost mora plašiti proizvođača motornih ulja i aditiva?

Günter Hiermaier: Ne, nikako. Za nas to znači dodatni posao jer možemo lansirati nove proizvode posebno za električna vozila, nedavno tekućinu za prijenos za Teslu i rashladnu tekućinu za gorive ćelije.

Ali ova vozila više ne trebaju motorno ulje.

Günter Hiermaier: Istina, ova vozila više ne trebaju motorno ulje. Ali samo pomislite na milijune automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem koji su sada na cestama. Čak i da se nijedan automobil ne proizvodi s motorom s unutarnjim izgaranjem od danas do sutra, trebalo bi više od 15 godina da posljednji nestanu. Naš fokus je mnogo više na naknadnom tržištu nego na OE poslovanju i ova promjena će se dogoditi samo postupno na naknadnom tržištu. Također bih bio oprezan s pisanjem osmrtnice za motor s unutarnjim izgaranjem upravo sada. Bit će uzbudljivo vidjeti kako će se elektrogoriva razvijati. Sintetička goriva proizvedena na klimatski neutralan način još uvijek mogu motoru s unutarnjim izgaranjem osigurati dug vijek trajanja.

Ipak, ukupno tržište motornih ulja će se smanjiti.

Günter Hiermaier: I dalje ćemo rasti na ovom tržištu, jer ćemo nastaviti povećavati svoj tržišni udio. Suvremena motorna ulja postaju sve zahtjevnija u proizvodnji, tako da osobito mnogi manji proizvođači ulja ne mogu pratiti ovu promjenu te će nestati s tržišta. Nema sumnje: dugoročno, naravno, promjena u mobilnosti znači i veliku promjenu za nas. Ali mi se toga ne bojimo. Uvijek smo prednjačili kada je riječ o novim tehnologijama, bilo da se radi o čišćenju filtera čestica dizela, bilo o problemima koje uzrokuje LSPI, bilo o sve rjeđim motornim uljima. Doći će do značajnih promjena u asortimanu, ali ćemo ostati specijalist za automobilske kemikalije. Prije 60 godina LIQUI MOLY je u svom asortimanu imao tek pregršt aditiva. Ništa više. Danas postoji oko 4000 proizvoda. Nevjerojatno smo široko pozicionirani s našim asortimanom proizvoda. Osim ulja i aditiva, tu su i masti i paste, servisni proizvodi poput sredstva za čišćenje kočnica, sredstva za njegu automobila, brtvilo za podvozje, materijali za popravak vjetrobrana i još mnogo toga. Ovaj asortiman nudi prave proizvode za svako vozilo, za motore s unutarnjim izgaranjem kao i za električne automobile.

Što savjetujete radionicama u kojima je promjena ulja bila dobar pokretač učestalosti i prihoda?

Günter Hiermaier: Naravno, i radionice će se morati prilagoditi. Ne samo tehnički, već i u ulozi prodavača. Koliko god su radionice stručne na tehničkoj razini, neke su suzdržanije kada je u pitanju prodaja. Ovdje se ne radi o nagovaranju kupaca na usluge koje im ne trebaju. Radi se o tome da im se ponude usluge koje su tehnički razumne iu najboljem interesu kupaca, ali koje oni do tog trenutka uopće nisu razmatrali. Primjeri za to su detalji vozila ili čišćenje klimatizacijskih sustava. Radionice se iu budućnosti mogu oslanjati na LIQUI MOLY kao snažnog partnera za automobilske kemikalije.